Букети от Бонбони – що е то? Оригинален подарък с доставка с куриер

Ferrero_Rocher_Hand_Bouquet_03-b

Подаръци, подаръци – неразделна част от нашето ежедневие, символ на приятелство, обвързаност и благодарност, средство за постигане на усмивки, радостни емоции и веселба. Всички ние обичаме подаръците – без значение дали ги получаваме или ги подаряваме. Малки или големи, те са онази неразривна връзка между близки и приятели, която се е запазила през вековете.

На фона на огромното многообразие на пазара много често изпадаме в колебание какво точно да изберем. Желанията ни да вземем оригинален и неповторим подарък на достъпна цена често са безрезултатни. В тази връзка флористите на магазин за доставка на цветя и подаръци Подари Букет (http://podari-buket.com ) представят една сравнително нова идея за подарък, която умело се доказва в последните години не само в България, но и в Европа – БУКЕТИ ОТ БОНБОНИ. В тази статия ще представим тяхната изработка, видовете букети от бонбони, както и друга полезна и интересна информация, свързана с тях.

Букетите от бонбони преди всичко са оригинален и свеж подарък. Те не са претенциозни според повода или получателя – подходящи са за малки и големи, за приятели, познати, близки или любими, могат да бъдат подарени на специален повод или просто ей така – заради усмивката и уважението.

Букетите от бонбони представляват композиция от сухи елементи, апликации, силикон, бонбони и в допъление – други подаръци – балони, бутилка вино, шампанско и т.н. Най-разпространения метод за тяхната направа се състой от дървени шишове, силикон, луксозна опаковъчна хартия и/или мрежа за опаковка на подаръци.

1. Класически букет от бонбони – върху дървения шиш (пръчка) чрез нагрят силикон се закрепя съотвения бонбон. За тази цел се използва капка-две, за да не бъде нарушена опаковката на бонбона и неговата вътрешност. Към получената композиция от пръчка и бонбон се прибавя малко опаковъчна луксозна хартия, която има за цел да покрие и обвие дадения шоколадов или друг бонбон в основата, така че спойката да не бъде видима за окото. След като извършим изработката на нужния ни брой бонбони, следва тяхното аранжиране във формата на букет. Завършената кръгла, издължена или друга форма се обвива и аранжира със съответните луксозни хартии и/или мрежи. Възможно е и аранжирането на готовата композиция върху картонена кутия/основа

2. Кошница с бонбони – методът на направа на кошница с бонбони е сходен с този за букетите от бонбони, с разликата, че шишовете с бонбони се закрепят в ратанова кошница. Възможно е използването на силикон, монтирането им върху пиафлора или директното поставяне с декоративна тел, директно върху кошницата или предварително изработена картонена платформа. В последните месеци се появяват ефектни кошници с бонбони, аранжирани в допълнение с цветя или подаръци.

Най-разпространените букети се изработват от луксозни бонбони с марката Ferrero Rocher, Raffaello, Lindor. В последно време тези бонбони биват заменени от сходни по външен вид и форма турски, гръцки, румънски бонбони. Това се определя като ход, породен от високата цена на луксозните бонбони. Но трябва да отбележим, че вкусовите данни и стойността на букета падат.

Налични са многообразни букети по цвят, форма, композиция, големина букети от бонбони и аранжировки от бонбони. може да ги откриете в розово, бяло, шарено, стилно кафяво и златисто. Различават се кръгли форми, издължени букети, овални композиции, разлети кошници и много други. За техния външен вид няма строги правила и като цяло те са продукт на въображението на флориста.

Букетите от бонбони могат да бъдат намерени в по-големите магазини за цветя и подаръци. Също така, с радост може да отбележим, че в България все по-често започват да навлизат ателиета за изработка на подобни букети от бонбони, лакомства и сходни с тях подаръчни композиции и оригинални подаръци.

Може да се възползвате от предлаганата услуга по доставка на цветя и доставка на букети от бонбони с куриер от Подари Букет – http://podari-buket.com

Реклами

About Димитър Манов

Доставка на цветя - https://e-cvete.com/bg

Posted on 2013/04/25, in Любопитни съвети за цветята, Последни новини от нас and tagged , , , . Bookmark the permalink. Коментарите са изключени за Букети от Бонбони – що е то? Оригинален подарък с доставка с куриер.

Коментарите са изключени.

%d блогъра харесват това: